Un proiect inedit si ambitios: Serviciul Voluntar de Ambulanta Iasi


loading...

Un proiect inedit si ambitios, Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași, a fost initiat la Iasi de catre un grup de inimosi care vor sa fie dupa cum ne spun chiar ei, nu inlocuitorii serviciilor de urgenta asigurate de statul roman, ci un serviciu auxiliar ce doreste sa vina in sprijinul SAJ si SMURD “pentru a degreva activitatea acestora in materie de transfer a pacientilor intre spitale, externarea lor din spitale”, reducand astfel si timpul de asteptare al pacientilor pentru astfel de servicii.

Pentru ca acest proiect ni s-a parut interesant si in acelasi unul de apreciat, fiind o initiativa inedita si ambitioasa, am hotarat sa aflam mai multe despre demersul celor care au venit cu aceasta idee.

“Misiunea noastra este de a oferi servicii medicale de urgenta in prespital cu personal calificat pentru a presta astfel de servicii, in regim de voluntariat si reducerea timpului de asteptare pentru un transfer intre spitale, dar si de externare a unui pacient care necesita transport medical asistat sau neasistat.“, scrie pagina de facebook Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași – SVAIS

Un proiect inedit si ambitios: Serviciul Voluntar de Ambulanta Iasi

Va contactam din partea ziarului online Glasul.info. Ni se pare interesant si in acelasi timp de apreciat proiectul dumneavoastra, asa ca am dori sa-l mediatizam. Daca se va concretiza, atunci acesta ar fi un proiect ambitios si unic, nu doar pentru IASI, ci pentru intreaga tara.Daca aveti amabilitatea si rabdarea disponibile, am dori sa ne raspundeti  la cateva intrebari:

Glasul.info: Din cate stim, modelul acesta al unui serviciu voluntar de ambulanta functioneaza cu succes in strainatate, insa pentru Romania el reprezinta inca un concept nou. De unde v-ati inspirat pentru a initia acest proiect la IASI?

SVAIS: Conceptul este unul foarte de succes in afara granitelor noastre. Noi dorim sa implementam acest proiect in Iasi, deoarece Municipiul Iasi este un mare centru universitar, cu potential extraordinar in toate nivelele de educatie.

Glasul.info:  In ce consta proiectul pe care vreti sa-l initiati in Romania si de ce ati ales s-o faceti la IASI?

SVAIS: Dorim sa clarificam de la inceput ca nu dorim sa fim inlocuitor pentru serviciile de urgenta asigurate de stat, cum ar fi Serviciul Național de Ambulanță sau SMURD, ci un serviciu auxiliar care doreste sa vina in sprijinul SAJ si SMURD pentru a degreva activitatea acestora in materie de transfer a pacientilor intre spitale, externarea lor din spitale si astfel sa reducem timpul de asteptare pentru astfel de servicii.
La inceput o sa actionam cu 3 autospeciale tip AMD si 5 autospeciale tip A1.

Glasul.info: Legislatia si birocratia in Romania descurajeaza tot felul de initiative private. Sunteti gata sa treceti de toate aceste posibile obstacole?

SVAIS: Privind birocratia, este una stufoasa si DA! suntem gata sa dam piept cu ea, deoarece nu ne este frica sa facem ceva ce ne place sa facem.
In acest moment deja avem 60 de voluntari si peste 30 de membrii fondatori care contribuie financiar la lansarea acestui serviciu de ambulanta bazata pe voluntariat.

Pentru a face voluntariat in cadrul serviciului va fi acceptat oricine, deoarece la sediul nostru se vor derula si cursuri de acordarea primului ajutor de bază, BLS.

Iesenilor carora le-am trezit interesul fata de acest proiect le putem comunica faptul ca vor putea afla amanunte mai multe pe 23 aprilie, atunci cand voluntarii Serviciului Voluntar de Ambulanță Iași – SVAIS vor asigura primul ajutor de baza pentru participantii de la Semimaraton Iași 2017!

Sursa: Glasul.info


loading...

About The Author

Citește articolul precedent:
De ce presa mainstream din Romania a ignorat un eveniment de o importanta capitala pentru romani? 6000 de tineri au pus capitala Moldovei pe harta ortodoxiei mondiale!
De ce presa mainstream din Romania a ignorat un eveniment de o importanta capitala pentru romani? 6000 de tineri au pus capitala Moldovei pe harta ortodoxiei mondiale!

De ce presa mainstream din Romania a ignorat un eveniment de o importanta capitala pentru romani? 6000 de tineri au...

Maternitatea Cuza Voda din Iași intentioneaza sa ofere teste genetice gratuite
Maternitatea Cuza Voda din Iași intentioneaza sa ofere teste genetice gratuite

Maternitatea Cuza Voda din Iași intentioneaza sa ofere teste genetice gratuite Pentru a diminua riscul nasterii unor copii cu sindromul Down...

Despre sănătate și performanța organismului
Despre sanatatea si performanta organismului

Vă invitam la evenimentul - Despre sănătate și performanța organismului - sprijinit de Asociația Asnatura, susținut de Mariana Iacobescu, consultant...

Închide